Till senaste kommentaren

Hur fungerar det med portkod, porttelefon och tagg?

Jag ska flytta till en lägenhet där entrén öppnas med en tagg. Jag har förut bott där man öppnade med en fyrsiffrig portkod som byttes ut då och då, men nu är det alltså tagg som gäller. Hur gör jag då när jag får besök?

Nyköpingshem

Kommentarer

 • Det finns olika låssystem, så kallade skalskydd för ytterdörrarna i en fastighet. En del har portkod med siffror att knappa in för att öppna porten men på senare tid får fler fastigheter system med tagg och porttelefon vilket är ett säkert och smidigt system.

  Med en nyckeltagg blippar du så att porten öppnas. Vanlig nyckel fungerar inte. Besökare kan ringa upp dig (även via porttelefonens lista) för att bli insläppta, och nyare system kopplar även till mobiltelefoner vilket betyder att du kan släppa in besökare även fast du inte är hemma.

  Om du tappar bort din nyckeltagg är det enkelt att kontakta kundcenter för att spärra den så att inga obehöriga kan ta sig in i huset. Hittar du din tagg igen går det att aktivera den igen.
  Carina Kommunikationsansvarig
 • Hej jag har flyttat in för en vecka sedan men finns inte med i listan vid porttelefon hur lång tid tar det och kopplas det till min mobil avser trillingsbergsvägen
  Diana Ritzén
 • Hej,
  Vi kan lägga in den, men vad har du för telefonnr som ska läggas in ?
  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.