Till senaste kommentaren

Får någon annan bo i min lägenhet om jag själv inte bor där?

Jag kommer att flytta till min stuga, men vill inte säga upp lägenheten. Kan jag låta någon annan bo där ett tag?

Kommentarer

 • Om jag står för lägenhet och betalar den får min son då bo där och att jag bor på ett annat ställe
 • Nej, det går tyvärr inte att din son bor i lägenheten om du själv som står på hyreskontraktet inte bor där. Det är en otillåten andrahandsuthyrning. Din son får självklart bo i lägenheten förutsatt att du också bor där.

  Generellt gäller att barn eller andra personer får bo i din lägenhet så länge antalet understiger normen för trångboddhet, men det förutsätter att du också har din stadigvarande bostad där för att inte räknas som otillåten andrahandsuthyrning. Vid otillåten andrahandsuthyrning riskerar du ditt kontrakt och det är straffbart.
  Fernando Kundvärd
 • Både jag och min man står på kontraktet och nu ska bara han stå på det eftersom vi ska skilja oss. Han ska bo kvar men inte jag så jag vill inte ha hyran till mig utan den ska gå till honom nu.
 • Du kan säga upp din del av kontraktet, och förutsatt att din man har ekonomiska förutsättningar att bo kvar själv får han behålla kontraktet själv.

  Du hittar blanketten på hemsidan. Du fyller i den och lämnar in till oss, så handlägger vi och skickar en annan blankett till din man.
  Erik Uthyrare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.