Till senaste kommentaren

Hur länge ska jag behöva köa för en lägenhet?

Jag har försökt att få hyra en lägenhet hos er jättelänge, mer än två år har jag stått i bostadskön. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt när min familj har ett stort behov av en bostad.

Kommentarer

 • Vi använder oss av vår bostadskö för att fördela lediga lägenheter. I dagsläget har vi cirka 19 000 personer som är registrerade i kön.

  Hur lång tid det tar att få erbjudande om att hyra en lägenhet beror helt på vilka andra som söker samma lägenhet som du. Ibland kan det vara någon med 700 poäng som får en lägenhet men ofta behövs det 1 500 poäng (4-5 års kötid) eller mer.
  Det är bara att fortsätta att söka de lägenheter som passar er och hoppas att era poäng räcker.
  Erik Uthyrare
 • När jag står i kö, behöver jag göra något då och då för att inte ramla ur kön?
 • Hej Annika

  Vilken bra fråga!
  För att inte avregistreras eller "ramla ur kön" som du säger så måste du logga in på Mina sidor med ditt personnummer och lösenord, minst en gång om året, det är allt som behövs.


  Anne-Marie Kundvärd
 • Får man överlåta sina poäng till en familjemedlem?
 • Hej Sussi,
  Tack för din fråga.
  Det enkla svaret på frågan är nej, din köplats är personlig.
  Det enda tillfälle då vi kan ge dispens är om ett långvarigt par som bor hos oss ska separera och den som står i vår kö ska bo kvar i lägenheten. Efter prövning kan den utflyttande få överta den kvarboendes köpoäng.
  Erik Uthyrare
 • Hej,
  Kan man ställa sitt barn i bostadskö för att det ska vara lättare att ev få en lägenhet när det är dags att flytta hemifrån?
  eftersom jag inte kan överlåta mina poäng till någon annan.
  Johanna
 • Hej Johanna,

  tack för din fråga.
  Vi har ingen åldersgräns i vår bostadskö, så det går bra att ställa barnen i kö. Det är samma förutsättningar som gäller för dem, dvs att man inom 12 månader sedan förra inloggningen behöver logga in på Mina sidor och kontrollera att kontaktuppgifter mm stämmer. Om man inte varit inne på Mina sidor inom 12 månader försvinner registreringen och man får börja om.
  Godl fortsättning på 2024!

  Erik Uthyrare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.