Årlig hyreshöjning

Blir det en hyreshöjning i alla fall i år?
Nyköpingshem Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Ja, hyrorna kommer att justeras även i år. Förhandlingarna mellan Nyköpingshem och Hyresgästföreningen gällande den årliga hyreshöjningen har i vanlig ordning skett under februari-april, men eftersom vi ännu inte är överens lämnas avgörandet vidare till Hyresmarknadskommittén.

  Det betyder att processen fördröjs och några nya hyror kommer inte att debiteras förrän vi är överens.
  Carina Wilhelmsson, kommunikationsansvarig Kommunikationsansvarig
 • Hur kan man höja hyrorna när det ser ut som det gör just nu? Folk som redan går på knäna kommer ju inte ha råd att bo! Hjörtlöst skulle jag säga! En del fastighetsbolag har tagit det åt andra hållet med hyresfri månad och sänkta hyror.


 • Hej Emms,

  Jag förstår din reaktion, det är mycket oro i samhället just nu, men det är viktigt att komma ihåg att alla hyresgäster inte drabbas på samma sätt, en del inte alls. Det är en av anledningarna till att vi inte ger några generella rabatter och fortsätter med hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen. Den andra anledningen är att för att kunna fortsätta att ta god hand om våra fastigheter och era bostäder behöver även Nyköpingshem ha en god ekonomi.

  Som allmännyttigt bostadsbolag har vi en positiv inställning till att hjälpa den som får svårt att betala sin hyra, oavsett orsak, men på ett individuellt plan utifrån de omständigheter och förutsättningar som gäller just den personen. Vi har ett nära samarbete med kommunens stödfunktioner i de fall det behövs och kommer i det längsta att arbeta för att ingen ska behöva lämna sin bostad.  Carina Wilhelmsson, kommunikationsansvarig Kommunikationsansvarig
 • De fledta vill inte komma till den situstion att behöva ta hjälp för att betala sin hyra.
  Det habdlar snarare om långsiktiga kostnader med en hyreshöjning dom hels tiden ökar för varje år.
  Vi som bor i gammla hus med problem med ventilation värma ohyra (av olika sorter) radon halter hlgre än annanstans förtsätter få högre hyror trots alla brister och HÄLSOFARA.

  Förstår att erekonomi behöver säkras med också alla människor som vill betal för det de får och må bra i det hus man bor i.
  Tänk på det och för tankarna vidare till berörda tack! Hälsningar
  Hälsningar !
 • Hej Nermina,

  Jag förstår så väl att man in i det längsta väntar med att be om hjälp med sin ekonomiska situation, och vi prövar alla ärenden som kommer in där man ber om anstånd med hyran för en kortare tid. Men som hyresvärd har vi också ansvar för ett stort antal människors bostäder som ska skötas om och till det behöver vi de intäkter som hyrorna ger och den årliga hyreshöjningen är till för att täcka ökade kostnader som till exempel renhållning, vatten och uppvärmning. Den bild du ger av eftersatt skötsel, ventilation och farligt höga radonvärden delar vi inte riktigt. Om du har frågor om ventilationen och resultatet av radonmätningen i ditt hus går det jättebra att du ringer eller mejlar till Maria Lundén hos oss.

  Med vänlig hälsning

  Carina Wilhelmsson, kommunikationsansvarig Kommunikationsansvarig
 • Nu är årets hyresförhandling klar och den generella hyreshöjningen för bostadshyresgästerna blev 1,94% och debiterats från 1 maj 2020.
  Betalningen för den retroaktiva hyresskillnaden delas upp i två och läggs på hyresavierna för augusti och september.

  1,94% är den generell nivån och omfattar inte riktigt alla. Undantag finns till exempel för de som har presumtionshyra i nybyggda hus. Vill du veta exakt vad just din hyra landar på är du välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.
  Carina Wilhelmsson, kommunikationsansvarig Kommunikationsansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.